Mit gondol a Mesterséges Intelligencia egy gyermek felnevelésének pénzügyi oldaláról?

Mit gondol a Mesterséges Intelligencia egy gyermek felnevelésének pénzügyi oldaláról

Megkérdeztem a Mesterséges Intelligencia (M.I.) sztárját, a ChatGPT-t a következő témáról:
„Mire kell figyelnie egy családnak a gyermek felnevelése során pénzügyi oldalról?”

Indítok egy cikk sorozatot, amelyben a mesterséges intelligenciával „beszélgetek” a gyermek nevelésének pénzügyi oldaláról. Folyamatosan frissítem a bejegyzés végén található linkeket. Ezekben az írásokban fogom kifejteni a ChatGPT válaszait az általa fontosnak tartott témakörökben. Közben visszajelzéseket adok, hogy nálunk – a MaximConsultingnál – a családosainkkal való együttműködés során mennyire érvényesülnek ezek a szempontok. Megosztok majd pár tippet is a témákkal kapcsolatban. A cikket nem mesterségesen generáltam, hanem régi vágású módón egy kávé mellett, a laptopom segítségével igyekeztem kifejteni a témakört. Lássuk, miként reagált az M.I. a gyermeknevelés pénzügyi kihívásaira!

Kövess minket a Facebookon és Instagramon

Bemásolom a ChatGPT nyers válaszát. Találsz majd pár nyelvtani hibát, és magyartalan szóösszetételt, de ezzel nincs is baj. Különben semmi kihívás nem lenne benne 🙂 Úgy gondolom, az egészen tömör listában felsorolt pontokat érdemes kifejtenünk később. Nézd meg, mit gondol a mesterséges intelligencia erről a témáról! Utána pedig értelmezzük közösen, mire kell figyelnünk a gyermek felnevelésekor pénzügyi oldalon!

Csak gyorsan, hogy mi ez az M.I., amit megkérdeztem ebben a pénzügyi témában: A ChatGPT az OpenAI nevű cég mesterséges intelligencia rendszere, amely képes párbeszéd jelleggel megválaszolni összetett kérdéseket. (forrás: ite.hu)

Díjmentesen tudsz regisztrálni. Többek között szövegből képet varázsol, különböző témákban ad választ a kérdéseidre (tényleg bármilyen témában), és különböző nyelveken tudsz vele kommunikálni. Ha csak szórakozásból akarod használni, akkor többnyire nem kell előfizetned semmire.

Szóval lássuk: Mire kell figyelnie egy családnak a gyermek felnevelése során pénzügyi oldalról?

chatgpt-gyermek-pénzügy

ChatGPT válasza a következő kérdésre: Mire kell figyelnie egy családnak a gyermek felnevelése során pénzügyi oldalról? 2023.04.19.

Meglepő alapossággal gyűjtötte ki a lényeget, de akkor szedjük szét a választ

Az M.I. úgy gondolja, hogy 5 fontos alappillére van egy gyermek felnevelésének pénzügyi oldalon:

  1. Tervezés
  2. Takarékoskodás
  3. Életbiztosítás
  4. Megfelelő befektetések
  5. Pénzügyi oktatás

Wow, tanácsadóként sem foglalhatnám össze pontosabban a lényeget! Valóban hasonló témakörben építjük fel minden családos ügyfelünknél a tervezetet. Legyen szó gyermekes szülőkről, vagy azokról, akik még csak tervezik a család alapítást. Kifejezetten fontos, hogy NEM EGYSZERRE kell az összes pontnak megfelelni. Inkább egy építkezésként érdemes szemlélni és folyamatként gondolni rá.

Valóban sok kihívással találkoznak a családosaink, hiszen már a gyermek érkezése előtt bőven érkeznek olyan költségek, amelyekkel rendszerint nem számolnak a fiatalok.

Jelenleg pontosan 120 fő olyan szülőnk van, aki 1 vagy több gyermeket nevel

Többnyire anya és apa is ügyfelünk, de van, akivel egyedülálló szülőként foglalkozunk. Úgyhogy mondhatjuk, kb 60-80, gyermeket nevelő család pénzügyeivel foglalkozunk folyamatosan. Nagyobb részükkel a 2-3. pontnál tartunk és haladunk tudatosan a következők felé. Akiknél már nagyobbak a gyerekek, és már nem a pelenka és a tápszer a legnagyobb kiadás, a 4. pontot építjük fel lépésről-lépésre. Vannak, akik havonta takarítanak meg a későbbi nagy kiadással járó célokra, és vannak, akik nagyobb összeget tesznek félre ritkább rendszerességgel. Az 5. pont, az Oktatás pedig javarészt a szülőknél történik, hiszen a picik még a találkozóink során leginkább színezővel vagy anya tabletével játszanak 🙂

Hogyan fejti ki részletesebben a pontokat az M.I.?

A felsorolt 5 pontra is rákérdeztem a ChatGPT-nél, például így: „Mire figyeljenek a szülők a Tervezés pont közben?” Külön cikkekben fogom a válaszait megosztani veletek. Ismét meglepődve olvasom a mesterséges intelligencia üzeneteit. Lenyűgöző, hogy milyen tudás tár van a rendszer mögött. Lejjebb, a pontokra kattintva érheted majd el a cikkeket. Folyamatosan teszem közzé a bejegyzéseket a témával kapcsolatban, így többször csekkold a listát, hogy elkészültek-e a blog kifejtett írások.

A gyermek felnevelésének 5 legfontosabb pontja pénzügyi oldalról

Folyamatosan bővül a sorozat, kérlek kattints a lenti pontokra az M.I-vel való beszélgetésem követéséhez:

  1. Tervezés
  2. Takarékoskodás
  3. Életbiztosítás
  4. Megfelelő befektetések
  5. Pénzügyi oktatás

Kövess minket a Facebookon és Instagramon

Te mit gondolsz a mesterséges intelligencia térnyeréséről? Szerinted kiválthatja a személyes kapcsolattartást vagy ügyintézést? Mennyire megbízhatók a gépesített folyamatok? Írd meg gondolataidat vagy kérdéseidet és beszéljük meg a témát közösen

    A Szerzőről

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

    Olvasd el ezeket is