Pénzügyi tudatosság – nem más mint egy misszió

Pénzügyi tudatosság - Honnan a vágy, hogy erre neveljük környezetünket?

Volt-e valaha olyan érzésed, hogy úúúú ezt most meg kell tennem, létre kell hozzam, mert ez valami leírhatatlan és nagyszerű dolog?

Nekünk van. Most, ahogyan ezeket a mondatokat is írom, előttem van, amit elképzeltünk. Hogy hol akarunk lenni 1-3-5 év múlva és mit jelent ez nekünk, az ügyfeleinknek, de még azoknak az embereknek is, akik nem az ügyfeleink. Pénzügyi tudatossággal foglalkozunk.

Egy olyan érzés van a gyomromban, mint amikor szalagavatóra a szép báli ruhában vártam a nyitótáncot. Olyan lüktetés van a mellkasomban, mint amikor meglepetés bulit szerveztem a páromnak és izgultam, hogy minden tökéletes legyen. Olyan melegség tölti el a szívem, mint amikor az állatmenhelynek, vagy az árvaház számára átnyújtottuk az adományt, amit az egyetemi süteményvásáron gyűjtöttünk be.

Ezek együttesen adják ki azt az izgatottságot és túlbuzgást, amit ha érzek, akkor nagyon is ott van bennem és csinálom és csinálom és csinálom, amíg ki nem teljesül.

A pénzüggyel, a céggel és céljainkkal pontosan ugyanezt érzem!

Legnagyobb kihívásunk, missziónk az az, hogy Pécs városában, a megyében, a régióban, az országban és külföldön is minden egyes ember emelkedjen fel egy bizonyos pénzügyi intelligencia szintre!

Nem, ez nem azt jelenti, hogy valakit leszólok, hisz mi is idetartoztunk! Nem tudtuk mi kell ahhoz, hogy felelősségteljes fiatal felnőttek legyünk, mire készüljünk fel, és mind ez mit jelent anyagilag.

Pénzügyi tudatosság – annyi trend van ma a világunkban, annyi mindent tartunk menőnek, vagy éppen cikinek – Mit szólnánk ahhoz, ha az információkat nem elhallgatjuk, hanem tovább adjunk, segítünk egymásnak⁉⁉

Egyetlen kiemelkedő célunk az információ átadás, pontosabban a pénzügyi kultúra fejlődése. Azáltal, hogy minden egyes ember, akivel beszélgetünk átgondolja az életét, pénzügyi döntéseit és elgondolkodik a hogyan továbbról.

Ha egy felnőtt értelmes ember akivel találkozunk és beszélgetünk a pénzügyekről legalább csak 1 mondattal lesz gazdagabb és tudja alkalmazni az életében. már nyertünk!

Nyertünk! Mert tudatosabb lesz az pénzügyeiben, mindegy milyen idős, legalább 1 cselekvést másképp fog csinálni, ami Őt előrébb viszi. Ezzel nyertünk mi! És nyert Ő is!

Van olyan ügyfelünk, akinek nagyon sok mindenben segítettünk, mondhatjuk helyre raktuk az életét és biztossá tettük a jövőjét. Rendkívül kedves és hálás is nekünk, azonban bárkinek is mesél rólunk “falakba ütközik” és nem akar hallani sem rólunk (de semmiről sem ami pénzzel kapcsolatos).

Miért lehet ez így?

Több oka is lehet… 

  1. Drága ügyfelünk azt adja át, hogy miben segítettünk neki és ez kedves barátjának egyáltalán nem hiányzik az életéből. ⛔

  2. Lelkes ügyfelünk körbeírja nagyjából mivel foglalkozunk, de barátja nem tudja ez mit jelent, így nem érdekli. ⛔

  3. Kedves ügyfelünk szívesen segítene barátjának, és tudja is milyen témakörben van szüksége ránk, és biztosan hasznos lenne neki a találkozásunk, de fél valamitől így meg sem kérdezi. ⛔

  4. Aranyos ügyfelünk pontosan tudja, hogy miben lehetünk barátja hasznára, azonban régebben találkozott egy félkegyelművel, aki összevissza beszélt neki mindenről és egy egész szakma vesztette hitelét nála. ⛔

Olyan világban élünk, ahol ha történik egy katasztrófa, leég egy ház és benne a család mindene, egy ország fog össze és építik újjá, plusz a gyerekek karácsonyra még új játékokat is kapnak, még is csak karácsony van!

Olyan világban élünk, ahol Facebookon kiírják, hogy egy kisgyerek, egy csecsemő olyan ritka betegségben szenved, aminek a gyógyszere több száz millió forint, és egy ország összefog és aztán nem csak egy gyermeknek, hanem több tucat ilyen betegségtől szenvedő gyermek életét mentik meg!

"Szia! Képzeld, ma tanultam egy kis pénzügyi tudatosságot!"

Mi olyan világban akarunk élni, ahol egy ország összefog és irigykedés helyett megemlíti a másiknak, hogy a problémájára van megoldás, nincs más dolga, mint beszélni egy szakemberrel.

Mint például, hogy “hé van egy hiteled, bevallom nekem is, de volt aki segítsen benne, hogy a törlesztő mellet karácsonyi ajándékra fusson, összekapcsollak vele!”

Vagy “képzeld nekünk most született meg a gyermekünk és a mi tanácsadónk több tízezer forintban segített, ami kezdeti támogatás, Ti is most várjátok a babát, beszéljetek velük!”

A gyógyszertárban a sorban állás közben egy olyan személy áll mellettünk, akinek több recept is van a kezébe ismeretlenül is hozzá szólunk, hogy “figyelj csak én kedvezményesen veszem a gyógyszereimet, mert a tanácsadóm erre felhívta a figyelmem, te nem akarod ugyanezt?”

Ha minden egyes ember, akivel már valaha beszéltünk pénzügyekről csak egy embernek mondaná ezt el, akkor egy új kor köszöntene be az országba.

Hidd el, ott ahol egy mondattal segítesz egy közeli szerettednek (nem minden utált embernek), már hálás lesz érte neked!

Hidd el, ott ahol egy egyszerű dologra tippet adunk a másiknak ott boldogság van, nyugalombiztonság érzet. Ezzel eltöröljük az irigykedést és a cikizést!

Pénzügyileg nem lesz mindenki okos, túlképzett és zseni, de nem is kell, mert nem ez az ő területe, nem ez az érdeklődési köre, ezt bízza ránk, nekünk ez a dolgunk…‼

Pénzügyileg mindenki naprakész tud lenni, ehhez pedig nem kell, hogy mindennap 2-3 órát bújja a szakcikkeket, aminek a negyedét sem érti, ez a mi munkák! Ami érinti arról naprakészen mi tájékoztatjuk.

Legyen menő, hogy bízunk, legyen menő, hogy tudatosak vagyunk és legyen egy jó profi szakember mellette, aki segít mindenben!

Tegyük boldoggá szeretteink karácsonyát úgyis, hogy egy mondattal segítjük a köztudod, vagy épp a nem nagy dobra vert pénzügyeit! 

Mert nálunk a közös munka mindig az eredményről szól!

A Szerzőről

One thought on “Pénzügyi tudatosság – nem más mint egy misszió

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Olvasd el ezeket is